Vlieg je ook eens mee?

Sinds 2019 ben ik echt gestart met mijn nieuw dochterbedrijf: Akademie Kolibrie. Het is een nieuwe ontmoetingsplaats voor ondernemende mensen. Intussen zijn er al 3 edities geweest en wauw – wat hou ik ervan. Locaties bezoeken, mensen nog dieper leren kennen, inspiratie geven en vooral een namiddag of avond samen genieten aan een tafel.

Hoe is Akademie Kolibrie ontstaan?

Ik neem je graag even mee terug naar het najaar van 2017. Mijn hartje was toen nogal gebroken op dat moment. Een zware verbouwing alleen doet veel met een mens. Niet te doen. Kortom – ik had eens een ander perspectief nodig. Een tussenstop in Londen en dan van Londen naar SF. Ik zat naast een man van een jaar of 60. Hij begon spontaan met mij te praten. Dat hij zijn zoon ging bezoeken die al 5 jaar werkt in SF en dat hij vroeger niet durfde te reizen. Voor zijn zoon wilde hij het wel eens proberen en hij vliegt nu ieder jaar naar SF om daar een maand te verblijven.

Het is een mooie metafoor voor verandering via een duwtje. 🙂

Tijdens deze inspiratiereis werd ik constant uit mijn comfortzone gehaald. De dagen vlogen voorbij. Ik stond eens op om 5u om de zonsopgang te ontdekken en ik ging ook naar Pier 39 om de zeeleeuwen te zien. Een leuke ervaring met speciale geluiden. (aanrader!) Ik had daar ook de ruimte om eens alles te onderzoeken. Ik diende dus de plas over om even afstand te hebben van alles en iedereen. Het was mijn tweede bezoek aan Amerika. In 2008 bezocht ik New York en nu was het de beurt aan SF.

We hadden de voorlaatste dag ook een paar vrije uren en daar is mijn idee ontstaan. Ik ontdekte prachtige kaarten van een kolibrie in een klein boekenwinkeltje. Ik kocht de kaarten en nam ze mee naar huis. Op alle kaarten stond thank you. Dankbaarheid is iets uniek. Ik vind dat enorm belangrijk om mensen te bedanken. Ik geef dus regelmatig handgeschreven kaartjes aan mensen om hen zo eens extra te bedanken. Ik ben nogal Old School. 🙂


“It’s only after you’ve stepped outside your comfort zone that you begin to change, grow, and transform.” 
― Roy T. Bennett

Eenmaal thuis begon ik overal kolibries te zien. Na het nieuws op zondag heb je natuurdocumentaires en rara het ging over kolibries. Ik zag posts met quotes en tekeningen van kolibries. Ik zag kaartjes in winkels met kolibries. Ik had toen zoiets van: wat betekent die kolibrie nu eigenlijk en waarom achtervolgt deze vogel mij :-)? Dit is wat ik toen ontdekte: een kolibrie is dan wel het kleinste vogeltje in de wereld. Het vogeltje staat voor leven in het nu. Je verleden heb je en kan je niet meer veranderen. Je kan enkel eruit leren. De toekomst bestaat nog niet echter kan je wel steeds je dromen en focus vormgeven.

“Courage starts with showing up and letting ourselves be seen.” — Brene Brown

Anders netwerken

Ik wou mensen nog meer inspireren en delen. Bij de meeste netwerkevents ging ik nogal leeg naar huis. “Hoe is het? Goed, en met jou?” Dat is soms eens leuk alleen ik miste zo de diepgang en echte HARTgesprekken. Ik onderneem al sinds 2013 met mijn hart en in de zomer van 2018 begon ik mezelf wat in vraag te stellen. Ja, het is met momenten een hard proces geweest. Waar haal ik mijn flow uit? Wat geeft mij energie en waar verlies ik energie?

Ik heb echt nog meer moeten leren om neen te zeggen tegen zaken en mensen die me letterlijk en figuurlijk waren aan het uitputten. Ondernemen is voor mij mensen helpen, dingen uitzoeken, trends benoemen en vooral helpen bij veranderingen. Ik stel ook graag veel vragen want zo leer je iets. Ik wil dat dan uitzoeken vanuit diverse perspectieven. Ik onderneem vanuit mijn hart en in sommige settings ontdekte ik vooral ondernemen als HARD. Succes betekent namelijk voor iedereen iets anders en dat mag.

Tafel van 8

8 is mijn lievelingsnummer en was ook mijn klasnummer. Het staat ook voor het symbool oneindig. De beweging van de vleugels van de kolibrie is – kan je het raden? Een 8-beweging. De tafel van 8 is in het nu. Door de verhalen van de sprekers en vragen aan tafel komt er een mooie conversatie op gang. Face to face zonder stoorzenders. De gsm mag even aan de kant. Ik hou enorm van verbindingen en authenticiteit. Ik droomde al een tijdje van een gezellige tafel vol mensen die elkaar eens anders leren kennen. Lekker & puur eten is ook belangrijk voor mij en vooral diepgaande gesprekken die verder reiken dan de typische netwerkevents. De gasten stellen zich voor via een eigen gekozen boek. Zo ontdekken we enerzijds nieuwe boeken en anderzijds ervaar je de persoon eens dieper en vooral ontdek je waar mensen mee bezig zijn.

Dank je wel

Intussen heb ik al 3 mooie tafels achter de rug. Wat ben ik dankbaar dat de mensen en sprekers van de eerste locaties een ja gaven aan mijn nieuw concept. Dank aan Barbara (Huis Van Wonterghem), Kevin en Charlotte (Conxion), Jan (Revor) en ook aan Pieter-Jan (Decospan) om in mijn concept te geloven. Ik had bij de eerste gesprekken enkel mijn idee en nog niks van beeldmateriaal. Jullie JA was goud waard. Dank aan de sprekers Barbara, Jan, Kevin, Brecht, Gilles, Rik, Kristien, Cathy en Paul om te komen spreken en mijn eerste tafels echt te inspireren. Dank aan de deelnemers om als eerste naar mijn tafels van 8 te komen. Bedankt voor jullie vertrouwen. Dank aan de fotografe Isabel voor de prachtige foto’s.

Wat brengt 2020?

  • De planning en thema’s voor 2020 zijn bijna rond. De editie van 19 maart kan je nu al hier ontdekken. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf dan zeker in op mijn nieuwsbrief (onderaan deze pagina kan je inschrijven) of geef mijn Facebookpagina een like. Zo mis je niks en blijf je steeds op de hoogte.
  • Ik organiseer nu ook tours in Kortrijk en Brugge. De volgende is in Kortrijk. 6/02/202O Ontdek het nu. Hier komen ook de andere tours binnenkort online.
  • Ik ben volop in onderhandeling met een partner om inspiratiereizen naar het buitenland te organiseren. Hopelijk kan ik jullie hier binnenkort dus nog meer over vertellen. NY zou de eerste inspiratiereis zijn. Indien nu al interesse, kan je dat steeds vrijblijvend laten weten via hello@akademiekolibrie.be

Rest mij nog enkel jullie een spetterend 2020 toe te wensen vol nieuwe uitdagingen, dromen, liefde en vooral veel momenten uit je comfortzone. Graag tot in 2020.

“I hope that in this year to come, you make mistakes.

Because if you are making mistakes, then you are making new things, trying new things, learning, living, pushing yourself, changing yourself, changing your world. You’re doing things you’ve never done before, and more importantly, you’re Doing Something.

So that’s my wish for you, and all of us, and my wish for myself. Make New Mistakes. Make glorious, amazing mistakes. Make mistakes nobody’s ever made before. Don’t freeze, don’t stop, don’t worry that it isn’t good enough, or it isn’t perfect, whatever it is: art, or love, or work or family or life.

Whatever it is you’re scared of doing, Do it.

Make your mistakes, next year and forever.” 
― Neil Gaiman

Emilie Delorge

Emilie Delorge

Emilie Delorge is zaakvoerster van enfin. Sinds 2013 verspreidt ze emotional branding in bedrijven. Haar dochterbedrijf is Akademie Kolibrie waar ze mensen meeneemt aan tafel. Ze organiseert ook inspiratietours in West-Vlaanderen.

Ze is een veelgevraagde spreker rond emotional branding, trends & beleving online en offline in de retail,en wordt ook vaak gevraagd voor sessies rond vrouwelijk ondernemen.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email